Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бушон на десния фар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с бушон на десния фар

Добър вечер!
    От скоро ми се появи проблем с бушона на десния фар на Алфа 145 2.0ТД 1997г.
    Наскоро свалях фаровете, за да видя защо не ми работят ел.фаровете и се оказа, че някак си машинките запичат и просто не могат да движат фара,но понеже нямам парички сега за нови фарове и машинки ... ги оставих така. Но пък известно време ми изгоря крушката на десния фар ... смених я после пак не светеше взех нова крушка, но ... не оказа се бушона ... смених го, сложих 15А бушон ... след няколко дена и той изгоря ... сложих 20А ... и онази вечер в големия студ ме спират на карулката на Владая и ми викат ... десния фар не свети ... пак беше изгорял бушона ... дори пласмасатата се бепе поразтопила ... днес смених крушката, случайно да не е дефектна тази дето съм сложил и бушон от 10А се закрепи ... фара светеше ... 3-4 пъти пробвах, гасих го палих го и всичко ОК ... но след 2 часа като излезнах с колата ... бушона пак изгоря .... просто не знам какво може да му е ... дали проблема не е в моторчетата за ел. фаровете ?
    Някой ако има някаква идея какво да правя ... моля да сподели ... утре ще сваля фара да видя да го поразместя, но ... предварително благодаря !!!

Колега,провери дали плюсовия кабел във фара не дава на маса.В повечето случаи му пригаря изолацията и е доста вероятно да укъсява.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Благодаря!!! .... Не съм обърнал внимание наистина, днес само забелязах че едната кабелна обувка беше хлабава ама я стиснах с клещите ... утре ще видя тази работа и мисля направо да проследя кабелчетата някъде другаде да не са се оголили и да дава на късо :/ ...

Comment

както каза колегаа във фара проблем,от топлината на рефлектора се топи изолацията на плюсовия проводник и допирайки дава на късо,направо отваряй фара
        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

OoK Благодаря ей сега след малко излизам да "майсторя" )) после ще пиша пак ...

Comment

Добър вечер!
            Колеги, точно така се оказа кабелчетата на + и - които са вътре във фара и минават точно до рефлектора бяха нагорели, направо бяха станали като клечки за зъби ... аз обаче не успях да отворя фара защото е затворен със силикон, пробвах с пистолет за топъл въздух, но се топеше и пластмасата на фара ... за това само резнах повредената част от кабелчетата и запоих нови ... надявам се да задържи известно време, за да събера парички за нови фарове, защото и левия е пукнат и направо да боцна един ксенон ...
            Благодаря за съветите !!!

Comment

Working...
            X